Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/29-rocnik-konference-o-vyzive-hospodarskych-zvirat/
Vydáno: 12. 9. 2024
Autor: Spolek pro komodity a krmiva
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/kravy-v-kravine-300x161.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/kravy-v-kravine-768x413.png 768w" alt="" width="889" height="478" class="wp-image-49500" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Představenstvo Spolku pro komodity a krmiva a Odborná sekce krmiv si Vás dovolují pozvat na KONFERENCI O KRMIVECH A VÝŽIVĚ HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT konanou pod záštitou ministra zemědělství, která se bude konat v úterý 15. 10. 2024, v TOP HOTELU Praha & Congress Centre, Blažimská 1781/4, 149 00 Praha 4 – Chodov.
Pozvánka a program: 29. ročník Konference o výživě hospodářských zvířat
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/konference-o-vyzive-zvirat-300x182.jpg 300w" alt="" width="718" height="435" class="wp-image-71519" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-potravinova-alergie/
Vydáno: 12. 9. 2024
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/zazivaci-potize_orez-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/zazivaci-potize_orez-768x422.jpg 768w" alt="" width="933" height="513" class="wp-image-71507" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 24. 9. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
Potravinová alergiePřednášejícíIng. Markéta BeganyVÚP Praha, v.v.i.
ABSTRAKTZ důvodu genetické zátěže, znečištěného ovzduší a nevhodného životního stylu je stále větší množství lidí sužováno alergiemi na určité potraviny. V České republice trpí potravinovou alergií 5 až 8 % dětí a 3 % dospělých.Alergické reakce jsou doprovázeny kožními problémy, očními záněty, trávicími nebo dýchacími obtížemi, v ext ...
https://bezpecnostpotravin.cz/technologie-editace-fagu-muze-prinest-alternativni-lecbu-rezistenci/
Vydáno: 11. 9. 2024
Autor: Gate2Biotech
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/laborator_zkumavka_orez_m-300x181.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/laborator_zkumavka_orez_m-768x463.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/laborator_zkumavka_orez_m.jpg 1533w" alt="" width="1024" height="617" class="wp-image-49352" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Rezistence vůči antibiotikům je stále větší hrozbou. Vědci pracují v krizovém módu a rychle hledají možné alternativy pro boj s nebezpečnými infekcemi. Odborníci Gladstone Institutes v San Francisku učinili významný pokrok s novou technologií, které umožňuje více využívat fágy proti infekcím.
Fágy, čili bakteriální viry, jsou skvělé v infikování a zabíjení bakterií. Existuje jich ohromné množství, což je výhoda a zároveň komplikace pro jejich praktické využití, protože je problém najít správného fága na konkr ...