Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/pribyva-mladych-kuraku-elektronickych-cigaret-polovina-cechu-mezi-15-24-lety-uziva-nikotin/
Vydáno: 28. 5. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/e-cigareta_fot.-zdarma_lista-300x150.jpg 300w" alt="" width="761" height="380" class="wp-image-53727" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Třetina Čechů starších 15 let užívá nikotin a mezi mladými od 15 do 24 let je tento údaj ještě vyšší. Nikotin v tomto věku užívá polovina z nich. Roste také počet mladých, kteří sahají k alternativám klasických cigaret, zejména k cigaretám elektronickým. Pokud jde o alkohol, zůstává Česká republika v mezinárodním měřítku mezi zeměmi s velmi vysokou spotřebou. Vyplývá to z výsledků reprezentativního šetření o užívání tabáku a alkoholu v rámci České republiky (NAUTA), které každoročně uveřejňuje Státní zdravotní ústav u příležitosti Světového dne bez tabáku.
V populaci České republiky byla loni celá čtvrtina (24,6 %) kuřáků tradičních druhů tabákových výrobků, které zahrnují c ...
https://bezpecnostpotravin.cz/jaka-je-nejzdravejsi-strava/
Vydáno: 28. 5. 2024
Autor: SZÚ, Centrum zdraví, výživy a potravin
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/ryba-na-taliri_filety_orez_m-300x185.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/ryba-na-taliri_filety_orez_m-768x474.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/ryba-na-taliri_filety_orez_m.jpg 1271w" alt="" width="1024" height="632" class="wp-image-53711" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Není jediná dieta, kterou by odborníci na výživu považovali za „nejzdravější“. Existuje několik stylů stravování, které odborníci buď navrhli pro optimální zdraví, nebo vypozorovali, že jsou zdravé, když je různí lidé na celém světě konzumují tradičním způsobem.
Stravovaní má společné rysy
Styly stravování mají obvykle několik společných rysů: jsou založeny na rostlinné stravě, kladou důraz na zdravé tuky, žádné jednoduché cukry, nízký obsah sodíku a upřednostňují přírodní potraviny před vysoce zpracovanými potravinami, které jsou typické pro většinu západní str ...
Webinář EK: Personnel Unit Costs in Horizon Europe
Kontakt na pořadatele
Evropská komise
Typ akce:
seminář
Kdy:
19.06.2024 14:30 - 16:00
Kde:
online
Detailní informace:
Zveme vás na webinář, který organizuje Evropská komise na téma osobních jednotkových nákladů. Ty je možné od 1. května 2024 nově využívat v projektech Horizontu Evropa jako alternativu ke skutečným osobním nákladům. Více informací o této nové možnosti najdete ZDE.